پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان مسئله مهم و حیاتی است. امروزه جوانان بیشتر از قبل به سمت اعتیاد کشیده می شوند. با توجه به شرایط این روزهای زندگی بهتر است تا خانواده آگاهی خود را در مورد اعتیاد کند تا بتواند با تربیت صحیح و اصولی از گیر افتادن نوجوانانشان در دام اعتیاد پیشگیری نماید. آمار نشان می دهد گرایش به اعتیاد تا حد زیادی به شرایط زندگی فرد در خانه و نحوه ارتباطش با دوستان و نزدیکان بستگی دارد. کودکانی که در یک محیط سالم بزرگ شده اند و تقریبا نیاز های روحی و جسمی آنان برطرف شده احتمال کمتری دارد تا به دام اعتیاد بیافتند. برعکس در خانواده هایی که نسبت به فرزندشان بی توجه اند، آمار اعتیاد بیشتر است. با آگاه از روش های پیشگیری از اعتیاد می توانید از سلامت فرزند خود در دوره نوجوانی محافظت کنید.
بیشتر بخوانید : تاثیر اعتیاد بر کودکان | عوارض دود و مواد مخدر بر کودکان
منبع: پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان
چه افرادی بیشتر مستعد اعتیاد هستند؟
متخصصان میگویند احتمال گیر افتادن در دام اعتیاد برای برخی افراد با شرایط خاص بیشتر از دیگران است؛ از این رو انجام برنامههای پیشگیری از اعتیاد بر روی آنها از اولویت و اهمیت بیشتری برخوردار میباشد. این افراد عبارتند از:
_افرادی که پدر و مادرشان معتاد هستند.
_افرادی که بچه طلاق هستند یا خانوادههای از هم گسیخته دارند.
_افرادی که در کودکی مورد آزار و اذیت و یا تجاوز قرار گرفتهاند.
_افرادی که به هر دلیلی ترک تحصیل کرده، اخراج شده و یا از مدرسه فرار کردهاند.
_افرادی که دارای انواع مشکلات روحی مثل افسردگی هستند.
_افرادی که تمایلات خودکشی و یا تجربهی آن را دارند.
_جوانانی که شخصیت خشونتآمیز و یا تخلفات رفتاری دارند.
_افراد بیخانمان و آواره یا افرادی که در محلههای نا امن زندگی میکنند.
_کسانی که اختلاف زیادی با خانواده دارند و حداقل یک بار به فرار از خانه فکر کردهاند.
برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.
پیشگیری از اعتیاد
با توجه به اینکه اعتیاد بیشتر جوانان و نوجوانان را تهدید میکند، پیشگیری از آن تا حد زیادی بر عهده والدین و خانوادههاست. راههای پیشگیری از اعتیاد به شرح زیر هستند:
1. فرد امن فرزندتان باشید
در خانه با فرزندتان مثل یک دوست رفتار کنید تا با شما صادق باشد. گوش شنوای او باشید و دغدغههایش را بشنوید. از قضاوت و دعواهای بی جا بپرهیزید و فقط مثل یک دوست او را به سمت راهی که درستتر است هدایت کنید.
2. پیشگیری از اعتیاد | فضای خانه را آرام نگه دارید
با توجه به غلبه آداب سنتی در کشور ما، نهاد خانواده در ایران از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. تعداد کثیری از جوانان ایرانی سالهای زیادی از عمر خود را با خانواده میگذارنند و فقط زمانی این فضا را ترک میکنند که خود صاحب خانواده جدیدی شده باشند.
اگر خانواده ناآرام باشد بچهها پرخاشگر و بی ثبات میشوند، اگر خانواده بیتوجه باشد بچهها به راه غلط میروند، اگر خانواده بسیار محدود کننده باشد بچهها فراری میشوند و… پساگر میخواهید فرزندان سالمی داشته باشید باید فضای خانواده شما صمیمی، محبت آمیز و آرام باشد.
3. آگاهی خود را زیاد کنید
تحصیلات کم یا بی سوادی والدین بر سطح آگاهی آنها از روشهای فرزندپروری و نحوه تربیت فرزندان تاثیر دارد. همچینین بی سوادی یا کم سوادی، خود باعث مشکلاتی در جامعه میشود که یکی از آنها عدم آگاهی بر پیشگیری از اعتیاد اعضای خانواده است.
شما باید در رابطه با روشهای فرزند پروری بیشتر مطالعه کنید. همچنین باید مواد مخدر را بشناسید و از عوارض آن آگاهی کامل داشته باشید. در سالهای اخیر دیده شده نوجوانان زیادی به مصرف گل و قرصهای روان گردان روی آورده بودند اما خانوادهها به دلیل بیاطلاعی یا کم اطلاعی نتوانسته بودند اعتیاد فرزند خود را تشخیص دهند.
[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : اعتیاد در نوجوانان | علائم خطر اعتیاد در نوجوانان [/box]
4. مشکلات روحی فرزندتان را حل کنید و مهارت های او را بالا ببرید
یکی از دلایل اصلی روی آوردن جوانان و نوجوانان به مواد مخدر مشکلات روحی و افسردگی است. اکثر افرادی که از سنین کم اعتیاد را شروع کردهاند، میگویند عزت نفس پایینی داشتند، مهارتهای حل مسئله را بلد نبودند و حتی یک بار هم مشکلات خود را با مشاور و روانشناس در میان نگذاشته بودند.
ممکن است شما نیز به عنوان والدین مشکلات روحی حل نشدهای داشته باشید که به فرزندانتان انتقال پیدا کرده و باعث مشکلات روانی در آنان گردد. پس برای اجتناب از این موارد و پیشگیری از اعتیاد بهتر است آگاهی خود را با مطالعه و مراجعه به روانشناس درباره بهداشت روانی خانوادتان بالا ببرید.
5. محیط را کنترل کنید
اکثر نوجوانان اعتیاد را از محله یا مدرسه خود آغاز می کنند. برای پیشگیری از این مورد شما باید بر روی انتخاب مدرسه و محله زندگی حساس باشید، دوستان فرزند خود را بشناسید و به طور غیر مستقیم رفت و آمدهای او را زیر نظر داشته باشید.
در این مورد نه باید خیلی سفت و سخت عمل کنید که فرزندتان از شما فراری شود و او را وادار به دروغگویی نمایید نه باید انقدر بیتوجه باشید که زمینهای را برای اعتیاد فرزندتان فراهم کنید.
6. پیشگیری از اعتیاد | درباره اعتیاد آگاهی بدهید
شما باید اول خودتان در رابطه با اعتیاد آگاهیهای لازم را کسب کنید بعد فرزندتان را از این بلای خانمان سوز مطلع سازید. درباره عوارض جسمی و روحی مواد مخدر با او صحبت کنید. به او بگویید قبول کردن یک نخ سیگار مساوی با تباه شدن کل آیندهاش خواهد بود. البته توجه داشته باشید حرفهای شما شکل نصیحت به خود نگیرد و بیشتر مانند صحبت دوستانه باشد. برای کسب اطلاع از مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متدوال
نقش رسانهها و شبکه اجتماعی در اعتیاد نوجوانان چیست ؟
رسانهها به خصوص فیلمها و سریالها، اعتیاد به سیگار یا خوردن الکل را موضوعی عادی نشان میدهند. به همین جهت زیاد دیدن این گونه فیلمها روی نا خودآگاه فرد تاثیر گذاشته و اعتیاد را عادی میکند.
در جیب فرزندم مواد پیدا کردم. چه کار کنم؟
به او نزدیک شوید اعتمادش را جلب کنید تا خودش این قضیه را به شما بگوید. اگر نگفت این موضوع را با یک مشاور در میان بگذارید و برای برخورد صحیح از او کمک بگیرید.
یکی از اعضای خانوادمان معتاد بوده و از معتاد شدن فرزندم میترسم. باید چه کار کنم ؟
برای پیشگیری از اعتیاد با فرزندتان حرف بزنید، از تاثیرات منفیای که اعتیاد روی زندگی شما گذاشته با او صحبت کنید. به او بگویید که به شخصیتش اعتماد دارید و میدانید راه افراد معتاد را نخواهد رفت.
فرزندم دوست هایی دارد که درگیر اعتیادند اما خودش میگوید تا به حال معتاد نشده. آیا راست میگوید؟
محیط بر روی فرد بسیار تاثیرگذار است. اگر از نزدیکان فرزند خود میترسید که او را درگیر اعتیاد کنند، بهتر است اوقات فراغتش را خودتان پر کنید.
منبع: پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان
:: برچسبها:
پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان ,
:: بازدید از این مطلب : 575
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7